Tanah perkuburan - perihalan, habitat, fakta menarik

Eagles dianggap sebagai burung yang paling megah dan berkuasa. Jika anda mengikuti legenda dan kepercayaan, sesetengah negara mengaitkan helang dengan dewa-dewa. Ia telah lama dipercayai bahawa semasa pertempuran tentera, helang yang terbang di atas tentera menjanjikan kemenangan dan nasib. Hari ini kita melihat wakil keluarga - tanah perkuburan. Sekiranya anda mengikuti data, maka burung itu dijuluki hanya kerana ciri-ciri makan pada bangkai. Walau bagaimanapun, dari masa ke masa, fakta ini telah ditolak banyak kali.

Penerangan

  1. Burung itu tergolong dalam spesies pemangsa, ia adalah besar dan dihormati dengan sendirinya. Tanah perkuburan itu terkenal dengan sayap kuatnya yang kuat dan ekor yang sama mengesankan. Sekilas pada individu yang diwakili, ia menjadi jelas bahawa dia boleh membunuh rubah sebelum kematian.
  2. Mengikut ciri dimensinya, iaitu saiz badan, tanah perkuburan kadang-kadang mencapai 90 cm. Jika kita memperhatikan fakta bahwa sayapnya adalah 2 m, burung itu kelihatan menacing. Bagi kategori berat badan, burung-burung itu jatuh dan berkuasa, berat badan bervariasi di kawasan 2-5 kg.
  3. Mengikut ciri luaran individu kumpulan baka ini dibandingkan dengan helang keemasan. Mereka tergolong dalam keluarga yang sama dan serupa dengan jenis, kedua-dua pemangsa. Menariknya, pemakaman disenaraikan dalam Buku Merah sebagai spesies yang dilindungi.
  4. Dalam keadaan yang diperluaskan, sayapnya besar, ekor sedikit lebih kecil. Ia biasanya dicat dalam naungan gelap atau hitam. Sesetengah individu mungkin mempunyai bintik-bintik pada bulu, selaras dengan pewarna umum.
  5. Juga pada badan sering kelihatan bintik-bintik besar putih. Dalam hal mengkaji individu-individu kumpulan baka ini, perlu diingat bahawa burung boleh menukar warna mereka beberapa kali sehingga 6 tahun hidup mereka. Juga muda lebih ringan daripada orang dewasa.
  6. Ada yang tertanya-tanya apa jenis suara ini. Anda boleh mendengarnya dalam musim kawin, lelaki itu menjadi gementar dan sering menjerit. Sebagai peraturan, bunyi kasar dan kuat. Sekiranya burung tinggal berdekatan, maka anda boleh mendengarnya dalam jarak satu kilometer. Seruan serupa dengan anjing yang menggonggong, bergantian dengan "kav kav" atau "krav krav".

Cara hidup

  1. Di repositori, musim pembiakan dan kesinambungan selanjutnya genus bermula pada musim bunga awal, kira-kira pada bulan Mac. Lelaki bersenjata penuh, melayang di langit, dengan bangga menyebarkan sayap mereka. Mereka terbang untuk masa yang lama untuk menarik perhatian wanita. Hubungan berkembang selama-lamanya, apabila dua individu memilih satu sama lain.
  2. Pada masa akan datang, individu seks lelaki dan perempuan di mana-mana akan hidup bersama, tidak berpisah di langit dan di tanah semasa tempoh musim sejuk. Apabila tempat untuk membina kediaman dipilih, pasangan itu terlibat secara aktif dalam aktiviti persediaan. Ia adalah perlu untuk membina sarang berkualiti tinggi supaya ia dapat terbang ke dalamnya untuk beberapa tahun lagi.
  3. Sebagai peraturan, ahli-ahli keluarga memilih pokok-pokok lama yang tinggi jauh dari mata mereka yang lain. Tempat kediaman ini terletak pada ketinggian 15-25 m, supaya tidak ada yang dapat mendekati telur dan anak ayam. Burung menggunakan cawangan dan ranting bersaiz besar, dan mengisi bahagian dalam dengan baja, jarum, lumut, dan sebagainya.
  4. Bagi meletakkan, wanita memberikan 1-3 telur, meletakkannya seli pada selang beberapa hari. Atas sebab yang sama, anak ayam kelihatan beransur-ansur, satu demi satu. Penetasan berlangsung selama 40 hari, kadang-kadang lebih lama. Apabila bayi dilahirkan, ibu yang baru muncul tidak akan meninggalkan mereka, pemanasan dan pemakanan.
  5. Ketika ibu keluarga sibuk memanaskan anak ayam, ayahnya memburu dan membawa mangsa kepada keluarganya. Dalam sesetengah kes, bayi bayi yang paling baru mati kerana persaingan yang berterusan dengan anak yang lebih tua. Tetapi kes ini jarang terjadi. Di sayap generasi muda menjadi 80 hari.

Kuasa

  1. Jika kita membandingkan alasan pengebumian dengan wakil-wakil subspesies yang lain, maka individu-individu ini tidak dibezakan oleh mobiliti khas. Oleh sebab itu, alasan pengebumian tidak berusaha bersaing dengan cepat, memilih makanan yang lebih murah. Menu utama burung ini terdiri daripada tikus, gophers, jerboas, kayu kayu, harimau atau burung kecil.
  2. Pada masa yang sama, sukar untuk menangkap burung dengan cepat, dia sedang menunggu mangsa untuk duduk. Bagi ciri dimensi mereka, individu ini memerlukan sehingga 0.2 kg. suapan, anda perlu makan secara teratur. Dari burung, tanah perkuburan memilih apa yang hendak dimakan. Biasanya puyuh, perut, capercaillie, dan lain-lain, berfungsi sebagai makanan.
  3. Tetapi bukan untuk apa-apa bahawa individu ini dipanggil alasan perkuburan, mereka makan bangkai. Selain itu, makanan ini adalah asas makanan asas. Pada masa musim bunga, mereka tidak mempunyai pilihan selain mencari bangkai mamalia mati. Juga makan penyu dan katak, menunggu makanan, berada di langit.

Pembiakan

  1. Individu matang menjadi 6 tahun. Mereka mencipta pasangan untuk hidup. Masa perkahwinan jatuh pada bulan Mac, burung menetap untuk tempoh ini di Eropah. Isyarat tentang keinginan untuk bersama, lelaki sedang memikat wanita.
  2. Lelaki itu mula naik ke langit, selepas itu dengan kelajuan yang hebat ia jatuh dan menjerit. Wanita itu tidak membuat bunyi, tetapi dengan keseronokan berpartisipasi dalam perkara tersebut.
  3. Selepas orang-orang dalam soalan mengambil tempat dan membina sarang di atasnya, mereka memperkenalkan anak-anak di tempat yang sama selama bertahun-tahun. Selalunya burung membina kediaman di pokok-pokok pada ketinggian sehingga 25 meter dari tanah. Selalunya, alasan pengebumian memberi keutamaan kepada pokok tinggi. Antaranya, oak, pain, poplar, larch, aspen dan alder harus dibezakan.
  4. Hampir selalu sarang terletak di puncak pohon. Jika tidak ada kemungkinan demikian, untuk mengatur kediaman, burung membina sarang pada batu rendah atau semak. Penciptaan habitat dilakukan oleh kedua-dua rakan kongsi. Tetapi perlu diperhatikan bahawa wanita meletakkan lebih banyak usaha. Hasilnya adalah sarang yang agak besar. Asas adalah cawangan tebal dan knot.
  5. Bahagian bawah sarang dipenuhi dengan kulit kering, kotoran, cawangan dan bulu. Diameter kediaman baru boleh mencapai sehingga 1.5 m Diameter. Ketinggian sarang adalah kira-kira 70 cm. Pasangan yang menghasilkan keturunan untuk masa yang lama, menggangu sarang hingga 2.5 m diameter. Ketinggiannya adalah kira-kira 1.8 m.
  6. Sekiranya sarang-sarang tanah perkuburan itu kosong untuk waktu yang lama, maka ia diduduki oleh Saker Falcons. Akibatnya, burung-burung itu boleh mengusir individu-individu yang dipersoalkan selamanya. Sparrows, wagtails dan jackdaws sering hidup berhampiran sarang lama. Pada satu masa, pengebumian wanita terletak sehingga 3 telur. Mereka mempunyai keputihan putih dengan percikan ungu.
  7. Sekiranya telur meletakkan pertama kali hilang, wanita itu lebih banyak, tetapi hanya dalam sarang baru. Selepas 1.5 bulan, anak ayam mula muncul. Kedua-dua ibu bapa terlibat dalam vidis. Walau bagaimanapun, wanita menghabiskan sebahagian besar masa dalam sarangnya. Kelahiran muncul di bulu biri-biri putih.
  8. Minggu pertama ibu sentiasa tinggal bersama anak ayam di dalam sarangnya. Pada masa ini, lelaki itu melindungi keluarga dan mendapatkan makanan untuk semua orang. Setelah 2 minggu lagi, anak ayam mula menutupi bulunya. Selepas 2-2.5 bulan, anak-anak muda belajar untuk terbang. Selepas itu, anak-anak ayam tinggal di rumah dan bersedia untuk penerbangan pertama untuk musim sejuk.

Habitat

  1. Selalunya, habitat burung yang dimaksudkan adalah padang rumput, yang berjalan lancar ke hutan. Kriteria utama burung ialah kehadiran air dan pokok tinggi. Individu sedemikian adalah berhijrah. Oleh itu, kubur menabur di satu tempat, dan bersarang berlaku di tempat lain.
  2. Alasan pengebumian selalu mengingati habitat habitat, sehingga mereka selalu pulang ke rumah. Seringkali burung ini dapat ditemui di Caucasus, Asia, Eropah dan Afrika. Di samping itu, penduduknya sering dijumpai di India, Iraq, Turki dan Israel. Individu yang hidup sejuk di kawasan sejuk, musim sejuk di selatan.

Fakta menarik

  1. Burung-burung yang berkenaan juga sering disebut sebagai "Imperial Eagle". Kaum penguburan menerima nama sedemikian kerana sikap dan sikap mereka. Ciri-ciri sebegini amat dibezakan dari seluruh saudara-mara.
  2. Alasan perkuburan itu menerima nama mereka yang tidak terang kerana keanehan biologi, dan bukan kerana cara hidup. Naturalis Ural yang dinamai burung pada akhir abad ke-19. Individu sedemikian sering duduk di dekat makam batu.
  3. Di kebanyakan negara Eropah, individu dipanggil dengan tepat "Eagles Imperial". Burung seperti ini adalah antara yang paling kuat di planet ini. Orang ramai mengagumi ketakutan dan kegilaan mereka.
  4. Pada zaman dahulu, ada kebiasaan bahawa apabila seorang lelaki mati, mayatnya diberikan untuk dimakan oleh helang. Sebaik sahaja individu makan hati, orang percaya bahawa si mati dilahirkan semula menjadi helang dan terus hidup. Ramai tahu bahawa helang adalah lambang visi, kebijaksanaan dan keberanian.
  5. Individu yang dipertimbangkan disenaraikan dalam Buku Merah. Malangnya, pada masa ini terdapat sangat sedikit tempat yang akan memenuhi semua syarat yang diperlukan oleh elang. Di samping itu, burung tidak akan mempunyai makanan yang cukup.
  6. Dalam kebanyakan kes, populasi helang semakin menurun disebabkan oleh faktor manusia. Orang-orang dalam pertanian menggunakan racun perosak. Di samping itu, pemburu haram memburu elang. Hutan sentiasa ditebang, kebakaran berlaku.

Kuburan adalah spesies burung pemangsa. Mereka bersifat unik. Malangnya, disebabkan oleh aktiviti manusia, populasi individu telah berkurangan. Pada masa ini, burung berada di bawah perlindungan, spesies lebih kurang pada tanda stabil.

Video: tanah perkuburan (Aquila heliaca)

Tonton video itu: Our Miss Brooks: Mash Notes to Harriet New Girl in Town Dinner Party English Dept. Problem (September 2019).