Pink Starling - keterangan, habitat, fakta menarik

Jalak merah jambu ini difahami sebagai burung yang agak menarik dari segi ciri luarannya. Wakil keluarga lebih suka membina sarang di kawasan berbatu, serta di retak bangunan batu. Mereka ditemui di kawasan pergunungan, di dekat jurang dan tempat-tempat lain dari jenis ini. Pasangan yang terpisah yang mahu kesendirian dan kewujudan yang tenang, menduduki lubang-lubang kosong di dalam pepohonan.

Penerangan

  1. Individu ini agak serupa dengan rakan biasa mereka. Perbezaannya terletak pada panjang paruh, ia lebih pendek, dan ciri-ciri keseluruhan. Perwakilan Pink sedikit kurang. Meningkatkan starling berbeza dari sebe-seperti warna bulu yang berbeza dan kehadiran bulu. Bagi saiz, di atas badan burung tumbuh hingga 24 cm Dengan berat maksimum 80 gram. Jika kita menganggap sayap sayap, kira-kira 40 cm.
  2. Pada musim panas dan musim bunga, burung dicirikan oleh warna bulu yang berbeza. Mereka boleh menjadi putih dengan patch merah jambu, merah jambu tulen, dan juga hitam dengan ungu atau biru berkilau dan kilauan logam. Sifat terakhir adalah sifat brisket, kepala, sayap, kaki, paha, ekor.
  3. Tetapi ciri yang paling penting adalah puncak, jatuh ke bawah. Iris berwarna coklat, kaki berwarna merah jambu. Rang undang-undang adalah pigmented dalam warna merah jambu atau kuning dengan pangkalan gelap. Ia adalah pendek dan tidak tajam sebagai rakan sejenis jenis biasa.
  4. Mempelajari perbezaan jantina, adalah penting untuk menyerlahkan bahawa wakil-wakil lelaki dan jantina feminin tidak praktikal. Kecuali wanita tidak begitu tepu dalam warna mereka, mereka mempunyai bulu pendek dan bulu halus bulu.
  5. Haiwan muda yang belum melewati tanda satu tahun tidak boleh membanggakan bulu yang terang dan kontras. Generasi muda ini redup, tidak seperti burung lama. Kepala hitam, sayap, ekor, leher. Bahagian belakang dipolmenikan oleh nada coklat kotor, dan kemasukan berwarna merah jambu diperhatikan di belakang leher. Terdapat praktikal tiada warna merah jambu.
  6. Di kawasan perparangan dan peritoneum tidak terdapat garis motley, tetapi ada warna oker dengan tanda kelabu. Ekornya adalah gelap, serta sayap. Di kawasan ini terdapat rim ocher hue. Individu ini berbeza dari anak muda muda biasa dalam warna cahaya, bukan paruh tajam, palet warna yang berbeza pada sayap dan badan itu sendiri.
  7. Apabila burung sedang dalam penerbangan, sukar untuk tidak melihat atau mengelirukan dengan wakil keluarga tradisional. Saudara-saudara kami yang berwarna merah jambu agak berbeza, ekor dan sayap sangat menonjol.

Habitat

  1. Banyak burung dari kumpulan baka ini diperhatikan di luar pantai Turki, serta di Pakistan dan Mongolia. Penduduknya tersebar di seluruh Eurasia. Musim sejuk pergi ke Sri Lanka (India).
  2. Dalam expanses tanah air kita jarang dipenuhi kerana fakta bahawa mereka tidak sesuai iklim iklim. Mereka juga biasa di Caucasus, rantau Volga dan Crimea.
  3. Individu adalah orang nomad kerana mereka sentiasa mencari makanan. Mereka memakan belalang. Mereka hidup dalam zon padang rumput, di hutan jarang dan tidak popular.

Cara hidup

  1. Burung lebih suka menyimpan kawanan. Burung suka hidup di ruang terbuka dan padang rumput. Keadaan utama adalah bahawa kawasan tersebut mesti terletak berhampiran badan air. Atas sebab yang sama, individu sering tiba di tempat penyiraman.
  2. Invertebrata adalah asas pemakanan bintang muda merah jambu. Burung memburu mangsa, terutama di atas tanah. Mereka bergerak dalam jangka pendek atau dalam langkah. Hanya dalam kes-kes yang jarang berlaku, kambing-kucing boleh menangkap serangga dengan cepat.
  3. Individu suka belalang dan belalang, dan burung membunuh serangga sedemikian dalam jumlah besar. Selalunya seseorang dapat memerhatikan gambar yang dikumpulkan oleh kawanan burung. Pada musim panas, burung membiarkan diri mereka makan pada buah dan biji tumbuhan. Kadang burung merosakkan kebun-kebun anggur.
  4. Individu cuba bersarang di koloni padat dan agak besar. Sering kali anda dapat melihat bahawa dalam kumpulan tersebut ada sehingga beberapa ratus pasang burung. Burung menetap di kuari, bangunan-bangunan yang terbengkalai, di celah-celah di luar pantai dan benteng. Hanya dalam kes-kes yang jarang berlaku, mereka tinggal di hollows.
  5. Di samping itu, populasi burung yang besar dapat dilihat di tempat-tempat di mana terdapat sejumlah besar belalang dan serangga serupa. Sarang adalah pembinaan longgar dan tidak berbentuk. Dari masa ke masa, wanita bertiup tidak lebih dari 6 telur dengan warna biru kebiruan. Ibu bapa bersama-sama mengeram kira-kira satu bulan sabit.
  6. Selepas orang muda dilahirkan, orang dewasa terus menyusu mereka sehingga 20 hari. Selepas itu, anak ayam di sayap dan bersebelahan dengan kambing besar. Selanjutnya, kumpulan besar burung mula berkeliaran mencari makanan. Ini berterusan sehingga berlepas untuk musim sejuk.

Pembiakan

  1. Sekiranya kita mengambil kira Asia Tengah, maka musim bersarang di kawasan seperti itu jatuh pada pertengahan musim bunga. Di Eropah Selatan, musim kawin di burung bermula hampir pada masa yang sama. Starling mencapai kematangan seksual seawal 1 tahun.
  2. Pasangan membina sarang mereka di retak dinding, celah-celah batu, di bawah bumbung pokok dan kadang-kadang di dalam lubang. Semasa tempoh di koloni pembiakan mungkin ada sehingga beberapa ribu individu. Asas bahan bangunan burung mengambil akar, ranting dan daun.
  3. Bahagian bawah kediaman itu dipenuhi dengan lumut, bulu dan bulu. Di samping itu, burung sering meletakkan cacing pahit pahit dan ferum biasa ke dalam sarang untuk menakutkan parasit. Ibu bapa boleh kembali ke sarang selama beberapa tahun berturut-turut.

Di hutan-padang rumput ini wakil bulu merah jambu hampir tidak dijumpai, dan juga di wilayah negara kita. Burung dihantar untuk musim sejuk di India, kerana keadaan iklim tempatan sesuai untuk mereka. Mereka berbeza dari ahli keluarga biasa dengan ciri-ciri keseluruhan yang lebih kecil dan paruh yang tumpul. Mereka makan belalang, suka membiak di zon berbatu.

Video: Pink Starling (Sturnus roseus)

Tonton video itu: Selamat! Jalani Persalinan Secara Caesar, ANDI SORAYA Minta Maaf (September 2019).